Recensie De donkere kant van Sally Diamond – Liz Nugent

Info

Titel: De donkere kant van Sally Diamond
Auteur: Liz Nugent
# pagina’s: 410
Verschijningsdatum: mei 2024
Uitgeverij: AW Bruna

Review

Vorig jaar las ik het vorige boek van Liz Nugent In de schaduw en dit was echt een heel goede thriller! Dit maakte me ook ontzettend benieuwd naar haar nieuwste boek dat zoveel lovende recensies kreeg.

De donkere kant van Sally Diamond is zonder meer een bijzonder verhaal. Zo ééntje dat je niet snel met een ander boek kan vergelijken en dat dan ook echt opvalt. Sally Diamond groeide op bij haar ouders en werd voor het grootste deel afgeschermd van de buitenwereld. Ze weet dan ook niet goed hoe ze met anderen en gevoelens moet omgaan. Toen haar vader overleed deed ze wat hij haar zo vaak vertelde: “zet me maar bij het vuilnis”. Sally ging er namelijk van uit dat hij deze grap serieus bedoelde. Wanneer de politie hierop uitkomt gaat de bal aan het rollen en plots komt een heel verleden naar boven waar Sally niks van afwist.

In het begin van het verhaal is het even afwachten waar dit juist naartoe gaat. Wordt dit een thriller of eerder een soort roman? Naarmate het boek vordert wordt het verhaal steeds donkerder en uitdagender voor Sally. Er zijn hoofdstukken uit het verleden en heden maar je weet nog niet onmiddellijk hoe beide in elkaar passen.

Sally Diamond is een uniek personage. Haar beslissingen en moeite met sociale situaties zijn vaak vreemd. En is ze echt zo of is haar gedrag eerder aangeleerd? Het echte verhaal dat achter haar verleden schuilgaat is schokkend. De oorspronkelijke titel van het boek “Strange Sally Diamond” lijkt dan ook beter te passen, al zit er beslist een donkere kant aan haar verhaal.

De donkere kant van Sally Diamond is een boeiend verhaal met een langzame opbouw. Maar het einde laat je niet los en de laatste 200 pagina’s lees je zonder twijfelen in één ruk uit. Dit is een bijzonder boek dat zoveel meer is dan een psychologische thriller.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit vooruitexemplaar van Standaard Uitgeverij. Bedankt hiervoor! Door omstandigheden lukte het niet eerder om dit boek te lezen en mijn recensie online te plaatsten. Maar deze thriller verscheen al in mei en is nu te koop in de boekhandel!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 243

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven