Recensie Wie zwijgt stemt toe – Mattias Edvardsson

Info

Titel: Wie zwijgt stemt toe
Auteur: Mattias Edvardsson
# pagina’s: 346
Verschijningsdatum: mei 2024
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Review

Wie zwijgt stemt toe was de allereerste thriller die ik las van de Zweedse schrijver Mattias Edvardsson, vooral bekend van zijn eerdere thriller Een heel gewoon gezin die ook verfilmd werd.

De sfeer en setting van het boek passen onmiddellijk bij een Scandinavische thriller. Jari Kekkonen heeft een mooi leven voor zichzelf gecreëerd: zijn gezin met twee dochters, hun chique huis en de rijke buurt waar ze wonen bevestigen dit. Wanneer zijn jongste dochter Amanda een relatie krijgt met Niko, zoon van een gewelddadige vader, lijkt alles voor Jari te veranderen. Op een dag wordt Amanda dood teruggevonden en lijkt het erop dat Niko de dader is. Maar Niko geeft geen uitleg en zegt enkel tegen de politie dat hij belooft heeft niks te zeggen. Aan wie deed hij deze belofte? En is er sprake van moord of zelfmoord? Plots staat het leven van beide gezinnen helemaal op zijn kop.

De hoofdstukken wisselen in tijd tussen de dag van, voor en na de moord. Op deze manier leer je beide families beter kennen en ook de gebeurtenissen die leidden tot de dood van Amanda. Het verhaal verloopt geleidelijk aan en brengt steeds meer duidelijkheid. Deze thriller leest vlot en gaat op een boeiende manier dieper in op de personages. Beide gezinnen worden goed geschetst en nemen je mee doorheen het verhaal. Verscheidene gebeurtenissen geven ook meer betekenis aan de titel en tonen een vaak aangrijpend levensverhaal van de jonge Amanda.

De ontknoping van Wie zwijgt stemt toe is spannend en leidt tot een verrassende plotwending en einde van het verhaal. Dit is beslist een boeiende thriller van Mattias Edvardsson en maakt nieuwsgierig naar zijn eerdere boeken.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 243

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven