Recensie De duik – Sara Ochs

Duikinstructeur Cass begeleidt haar cursisten op hun eerste duik voor de prachtige kust van Koh Sang, Thailand. Wat een unieke ervaring moest zijn, loopt helemaal uit de hand. Tegen de tijd dat ze terugkeert naar de kust, is een van de cursisten dood en een ander zwaargewond. Cass weet dat haar zorgvuldig opgebouwde idyllische leven op het punt staat uiteen te spatten. Iemand heeft haar geheim ontdekt en op een eiland zo afgelegen als dit is het moeilijk ontsnappen…

Info

Titel: De duik
Auteur: Sara Ochs
# pagina’s: 347
Verschijningsdatum: april 2024
Uitgeverij: De Fontein

Review

Cass maakte een nieuwe start op het Thaise eiland Koh Sang waar ze haar liefde voor duiken ontdekte en nu duiklessen geeft. Wanneer ze met haar nieuwe groep cursisten gaat duiken loopt het helemaal mis. Het verleden lijkt Cass in te halen wanneer iemand haar vreselijke geheim heeft ontdekt en dreigt dit openbaar te maken.

De duik is het debuut van Sara Ochs die hiermee een vlotte thriller schreef. De hoofdstukken zijn afwisselend geschreven vanuit het perspectief van hoofdpersonage Cass en influencer Brooke. Naast hen komen er nog verschillende personages aan bod die allemaal deel uitmaken van de hechte vriendengroep op het eiland. Zodra de spanning begint op te lopen gaan zowel Cass als enkele andere personages op eigen onderzoek uit. Daarbij valt het op dat er heel snel conclusies getrokken worden zonder dat deze enig bewijs bevatten. Hierdoor ontstaan veel geheimen en beschuldigingen die vaak ongegrond blijken.

Deze thriller is interessant om te lezen en laat je lang in het ongewisse. Zowel over de huidige gebeurtenissen als over het verleden van de vriendengroep. Daarom blijf je ook met plezier verder lezen. De laatste 100 pagina’s worden echt spannend en wil je zonder twijfel in één ruk uitlezen. De ontknoping zit goed in elkaar en een finale plottwist maakt het verhaal helemaal af.

De duik is een interessante thriller die vlot leest en vooral een boeiend einde heeft.

Plot: 4/5
Personages: 3/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 243

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven